Apteekkimme monipuoliset palvelut

Annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu parantaa lääkitysturvallisuutta. Palvelu on tarkoitettu kaikille niille, joilla on käytössään useita lääkkeitä säännöllisesti. Lääkkeet toimitetaan asiakkaalle kahdeksi viikoksi kerrallaan, valmiisiin, pieniin annospusseihin jaettuina. Samalla tarkastetaan lääkkeiden yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet ja opastetaan lääkkeiden ottamisessa. Kysy lisää apteekista!

 

Lääkkeiden yhteisvaikutusseuranta

Kun keskität lääkeostoksesi Tervakosken apteekkiin, pystymme tarkastamaan lääkityksesi yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet. Palvelu on maksuton.

e-Reseptit

Käytössämme on eReseptipalvelu. Löydämme sinulle määrätyt reseptit, kun näytät Kela-korttisi.

Verenpaineen mittaus

Apteekissamme mittaamme verenpaineesi maksutta. Ennen mittausta sinun on hyvä antaa paineen tasaantua 15-20 minuuttia. Mittaustulokset merkitään verenpaineenmittauskorttiin, jonka saat maksutta mukaasi.

 

Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodixtabletit, sekä Betadine- ja lodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita ym.).
  • Apteekki ottaa vastaan myös paristoja. Paristojätteen keräys on apteekin tuulikaapissa.

 

Lähde: Suomen Apteekkariliitto, Suomen Kuntaliitto ja Jätelaitosyhdistys ry.